background
Lexicon van cloud en telecom

Om cloud en telecom te vereenvoudigen, moeten we ze ook duidelijk en beknopt kunnen uitleggen. Vind de definitie van de vaakst gebruikte termen.

Alle
Clouddiensten
Internet en netwerk
Voice en samenwerking

Centrex

Ook wel cloud-telefoniegehoste telefonie of Centrex IP genoemd. Dit is een  VoIP-oplossing voor een telefoonfaciliteit (IPBX) die door de operator wordt gehost in plaats van door de klant. Deze oplossing stelt bedrijven in staat om voice via een IP-netwerk uit te besteden en komaf te maken het beheer van een telefooncentrale (PBX).

Een bedrijf dat gebruikmaakt van een Centrex IP, rust zijn site uit met een router die is aangesloten op een xDSL-verbinding en IP-telefoons. Daarom moet het lokale netwerk compatibel zijn met IP-telefonie. Een audit verdient de voorkeur vóór de uitvoering van een Centrex.

Naast de technologische voordelen maakt Centrex IP een vermindering van de investeringen (meer PABX) en de communicatiekosten (meer kosten in verband met afstand, aangezien de meeste aanbiedingen forfaitair zijn) mogelijk. In het algemeen kan telefonie door Centrex IP beter beheerd worden. Voorheen was het voorbehouden aan grote bedrijven, maar nu is Centrex toegankelijk voor KMO's en microbedrijven.

Verwante definities
background

Sophia, de copiloot voor Partners

Geïntegreerde automatisatie die het verschil maakt