background
11.05.2023

Sewan versnelt haar internationale ontwikkeling met de overname van de Nederlandse telecomoperator Pocos

Sewan3 min
Sewan versnelt haar internationale ontwikkeling met de overname van de Nederlandse telecomoperator Pocos

Parijs, 10 mei 2023 - De Franse telecomcentaur Sewan, die net zijn 15e verjaardag heeft gevierd en in 2023 een omzet van 200 miljoen euro verwacht, zet in op een overnamestrategie om zijn Europese aanwezigheid uit te breiden.

Haar doel? De verschillende nationale markten adequaat aanspreken en de nabijheid van zijn partners versterken, waar zijn oplossingen ook worden gedistribueerd. Zo zet Sewan, na haar internationale ontwikkeling in 2016 in Spanje, in 2019 in België en in 2020 in Duitsland, haar externe groei voort en kondigt zij vandaag haar fusie aan met de Nederlandse telecomdienstverlener Pocos. Sewan, een belangrijke speler, consolideert zo haar aanwezigheid in Europa, waarbij Pocos de entiteit Sewan Nederland wordt.

Pocos, een solide basis voor de bouw van Sewan Nederland

Opgericht in 2002 door Simon Poels en Jordi Smits en gevestigd in Eindhoven, biedt Pocos al meer dan 20 jaar intelligente oplossingen in de marktsegmenten Connectiviteit, Telefonie, Cloud Services en Mobiel aan Nederlandse bedrijven. Als telecomoperator met een businessmodel gebaseerd op indirecte verkoop, heeft Pocos momenteel 25 mensen in dienst en verwacht tegen 2022 een omzet van meer dan 8 miljoen euro te realiseren. Pulse, het in-house ontwikkelde platform van Pocos, voegt waarde toe aan de telecomoplossingen die haar partners worden aangeboden: beheer en inkoop van aanbiedingen, technische assistentie en 24/7 toezicht.


Een nieuwe belangrijke fase in de internationale ontwikkeling van de groep

De Sewan Groep wil naadloze telecomdiensten aanbieden in heel Europa. Om dit te bereiken vertrouwt de scale-up op een overnamestrategie bij zijn pan-Europese ontplooiing. Zo startte het in 2016 zijn internationale ontwikkeling in Spanje (via de overname van VoIP-expert Vozelia), vervolgens in België in 2019 (ditmaal via de overname van 3starsNet), en ten slotte in Duitsland in 2020 (via de overname van 42one): allemaal bedrijven die Sewan behendig in de groep heeft kunnen integreren.

Nu Sewan een belangrijke Europese speler is geworden, wil het op deze weg voortgaan en blijft het alert op mogelijke toenaderingsmogelijkheden in de buurlanden.

Onderwerpen artikelsSewan
Het Sewan team

Resources

Gelinkte resources

background

Partner Babbel-met Megabyte

Sewan2 min
background

Partner Babbel met Maf

Sewan2 min
background

Partner Babbel met NiProject

Sewan2 min
background

Partner Babbel met VestaTech

Sewan5 min
background

Sophia, de copiloot voor Partners

Geïntegreerde automatisatie die het verschil maakt