28/02/2017

Annoeullin, de gemeente die geld bespaart met Exchange Online

Probleemstelling:

Franse multi-site gemeente die wordt geconfronteerd met het vervallen van haar Exchange-server en haar licenties met een te beperkt budget voor de verlenging. Moet in alle omstandigheden externe toegang hebben tot de messaging-oplossing. Conformiteit van Microsoft-softwarelicenties faciliteren.

Voorziene oplossing:

Migratie van een fysieke server naar een geïntegreerde oplossing in de Cloud

Annœullin is een Franse gemeente in het departement Nord.

Sewan'smulti-site client voor toegangslinks en VGA via lokale partner ANS ComDe stad werd geconfronteerd met een probleem: de veroudering van de Exchange-server, die ondanks een beperkt IT-budget moest worden vernieuwd. Bovendien moest de stad in alle omstandigheden toegang hebben tot haar berichtensysteem, vooral wanneer ze op reis is.
Eerst wilde de stad de Exchange-server veranderen en de licenties updaten, wat aanzienlijke kosten met zich mee zou brengen, en na studie een geschatte return on investment van 7 jaar, voor software die om de 2/3 jaar wordt geüpdatet. ANS Com en Sewan bedachten vervolgens een oplossing voor de totale migratie van de server naar Exchange Online. ANS Com begeleidde de migratie door Sewan in elke fase van de implementatie, door het leveren van hardware en technische ondersteuning aan zijn partner.

Door de overstap van een Exchange-server naar Exchange Online, d.w.z. geïntegreerd in de cloud, heeft de gemeente Annoeulin een aanzienlijke investering bespaard door de voorkeur te geven aan licenties die maandelijks worden gefactureerd. Door deze integratie zijn e-mails nu onder alle omstandigheden te raadplegen, met name via een specifieke webmail. Daarnaast heeft de gemeente geprofiteerd van een snelle migratie (60 mailboxen gemigreerd in een week), terwijl ze toch bleef genieten van alle voordelen met betrekking tot Exchange (professionele messaging, opslagruimte,  productievere organisatie). De oplossing is gemakkelijk te beheren, vereist geen opleiding, en stelt de partner in staat om alles rechtstreeksvanuit de specifieke business tool te moduleren. De gemeente heeft bovendien een geprivilegieerde relatie met zijn leverancier, aangezien het aantal gesprekspartners wordt gereduceerd en gecentraliseerd.

Als gevolg daarvan is de gemeente nu uitgerust met 87 Exchange Online licenties en kan zij bogen op een onmiddellijke besparing en tegelijkertijd haar dienstverlening verbeteren.

Neem contact op met een Sewan-expert

Bent u geïnteresseerd in deze producten? Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op, een Sewan-expert zal u zo snel mogelijk antwoorden. 

Neem contact op met een Sewan-expert

Bedankt voor uw bericht!

We zullen de nodige informatie verzamelen om u te antwoorden
en zeer snel contact met u opnemen.