28/09/2021

Sewan & Ikoula: Cloud doel!

Met enige trots kondigen we de fusie van Sewan en Ikoula aan, een pionier in de Cloud, met name door het aanbieden van hostingoplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Toegevoegde waarde is dan ook het sleutelwoord van deze overname. In de eerste plaats is dat natuurlijk de toegevoegde waarde van de uitgebreide expertise van het Ikoula team. Daarnaast is er ook de waarde die door beide bedrijven wordt gedeeld:"zorg dragen voor ". Het zorg dragen voor onze klanten, voor onze medewerkers en voor de diensten en oplossingen die wij aanbieden is wat ons heel enthousiast maakt over de integrate van een bedrijf, een team en een project dat reeds meer dan 20 jaar loopt . We gaan bekijken deze fusie, die heel veel perspectieven opent voor succes en dynamiek, even meer in detail voor u.

 

1. De aanwezige Expertise

In de loop der jaren heeft Ikoula zeer gespecialiseerde zakelijke expertise verworven. Vandaag onderscheidt Ikoula zich in het bijzonder door zijn 2 eigen datacenters in Frankrijk. Deze 2 datacenters worden volledig uitgebaat door Ikoula en de infrastructuur wordt beheerd door de teams ter plaatse. Maar Ikoula is meer! In cijfers uitgedrukt:

Ikoula

 

Het sleutelwoord hier is overduidelijk: hosting! De fusie met Ikoula was dus een voor de hand liggende keuze op gebied van expertise. De expertise die werd verworven door een team van 60 mensen over een periode van meer dan 20 jaar is een vermogen dat Sewan op de best mogelijke manier zal omzetten:

  • - Door deze expertise te integreren in de Sewan teams
  • - Door, naast ons Cloud Data Centre, de ontwikkeling van hostingoplossingen op te voeren
  • - Door nieuwe, meer complete en meer eenvoudige oplossingen toe voe gen aan ons ecosystem, teneinde al onze partners en eindgebruikers van dienst te zijn
  • - Door een steeds grotere veiligheid en nabijheid te garanderen, met name via deze 2 datacenters in Frankrijk
  • - Door Versnelde uitbreiding van cloud-oplossingen voor onze klanten in gans Europa

Met deze nieuwe fase voor Sewan, blijft onze filosofie ongewijzigd: eenvoud. We blijven onze expertise en middelen ontwikkelen om onze partners steeds beter van dienst te zijn. Wij zijn blij dat wij nieuwe versnelling mogen verwelkomen, met het oog op een steeds completere dienstenaanbod.

 

2. De aanwezige Mens

Uiteraard zijn we super blij dat de teams van Ikoula hun deskundigheid bij ons kunnen integreren, ontwikkelen en verdiepen. De fusie van Sewan en Ikoula is dan ook op menselijk niveau een voor de hand liggende stap. Waarom is dit zo duidelijk? Ikoula zegt " We host with care" ”: “wij hosten en verzorgen”. Dit vertaalt zich eveneens naar de werkmethode van alle Sewan teams. Verzorgen was altijd reeds ons credo. Het is duidelijk : onze overtuigingen liggen op één lijn en dat kan alleen maar een goed teken zijn! We zijn dan ook enthousiast om de Ikoula teams te verwelkomen.

 

Onder de andere waarden die wij delen, is er ook het verlangen naar steun en nabijheid. Het vermogen om vertrouwensvolle en duurzame relaties op te zetten, die zin geven aan innovatieve oplossingen en diensten. Daarbij komt nog het gevoel voor klantgerichtheid en kwaliteit van de dienstverlening hetgeen zowel de teams van Sewan als Ikoula motiveert. Ons doel? Dat al deze overeenkomsten op menselijk vlak het fondament vormt van een geslaagd en gunstige unie! Alles zal worden in het werk gesteld om dit te realiseren.

Ter gelegenheid van dit nieuws spreekt Alexis de Goriainoff over de integratie van Ikoula en zijn teams in het ecosysteem van Sewan en over alle mooie vooruitzichten die zich aandienen. Engelse ondertitels beschikbaar door te klikken op "Parameters".

Al met al belooft deze fusie tussen Sewan en Ikoula veel kansen te brengen. Dit is een belangrijke overname voor Sewan, die tegelijk een bewijs is van haar constante dynamiek in de Cloud- en Telecomsector. Altijd meerexpertise, altijd meermens, altijd meerinnovatie, altijd meer relatie. Dit is een programma dat wij graag willen delen met onze teams en onze partners.