28/03/2023

Partner Babbel Ep06 met Telenatie

Bijna 25 jaar Telecom avontuur voor onze eerste gast van het jaar: Wouter Barremaecker, CEO van Telenatie. Maak in deze nieuwe aflevering van Partner Talk kennis met een van onze historische partners! 🤩

Telenatie, 25 jaar telecom expertise

Dit familiebedrijf, dat in 1999 werd opgericht, heeft de evolutie van de sector bijgehouden en zich voortdurend aangepast aan de veranderingen die zich in de loop der jaren hebben voorgedaan: van de verkoop van telefoontoestellen en analoge PSTN-lijnen tot ISDN en de komst van VoIP en de Cloud.

Wouter en zijn vader wendden zich destijds uiteraard tot de nationale operator Proximus om één van zijn agenten te worden. Maar in 2004 trok een andere speler, een pionier in VoIP op de Belgische markt, hun aandacht: 3StarsNet (dat in 2019 Sewan Belgium wordt, zoals u al weet 😉 ).

De twee bedrijven konden het meteen goed met elkaar vinden en werkten nauw samen, waardoor Telenatie een langdurige aanwezigheid in België kon opbouwen door een echte one-stop shop voor haar klanten te creëren.

Als erkende telecomspeler in Vlaanderen biedt Telenatie nu een gamma diensten en oplossingen van Sewan aan: spraak natuurlijk, met de ontwikkeling van de mobiele oplossing, maar ook toegangsverbindingen met de aanleg van glasvezel!

 

Klanten staan centraal

Telenatie heeft het oorspronkelijke familiegevoel in zijn genen gehouden. En hij zorgt voor zijn klanten, probeert 'als familie bij elkaar te blijven' en 'altijd te luisteren', zoals Sewan is. En daarom houdt de relatie stand, een gemoedstoestand die zich verbindt. "We willen onze klanten echt helpen, dat is belangrijk. Dus luisteren we naar hen en beoordelen we hun behoeften. Ik creëer niets nieuws, maar ik neem de puzzelstukjes en voeg ze samen om onze klanten te helpen, om oplossingen op maat te vinden en hen zo goed mogelijk te bedienen ", zegt Wouter bescheiden.

Een hoofd vol projecten

Sinds zijn start heeft Wouter de markt zien evolueren met de onmiskenbare modernisering van de telecomsector. En in 2023 heeft hij volop plannen! Hij kijkt uit naar de uitrol van glasvezel naar al zijn klanten, het aanbieden van volledig geïntegreerde E-sim en mobiele oplossingen en nieuwe oplossingen zoals Contact Experience.

En dat is de mooie toekomst die we Telenatie toewensen, die trouw blijft aan haar doelstelling: het leven van haar klanten vergemakkelijken met de beste diensten!

U kunt het video-interview hier bekijken (Franse ondertiteling beschikbaar):