Self Made Sewan

Tien jaar na haar oprichting heeft Sewan nu meer dan 600 werknemers en een netwerk van 1.000 distributiepartners.

Met een omzet van 135 miljoen euro in 2020, en een belangrijke internationale ontwikkeling via de overname van Vozelia in Spanje, 3StarsNet in België en 42One in Duitsland, is Sewan nu een van de leiders op de BtoB-telecommunicatiemarkt in Europa.

Maar om hier te komen, is er een lange weg afgelegd door de kleine start-up, vol innovaties, CAB-bijeenkomsten en winkelkarren. Het avontuur begon met het opzetten van bedrijfspand in een voormalige bakkerij.

Terugkijkend op meer dan tien jaar geschiedenis:

Sewan is het verhaal van vier ondernemers die het idee hadden om telecommunicatie te vereenvoudigen. Het idee van een nieuwe generatie operator gericht op de gebruikers.
Het was in 2007 dat het project vorm kreeg. Het jonge bedrijf bood spraak-, mobiele en internettoegangsdiensten aan. Het was een succes, met name dankzij een onderscheidend operatormodel dat bestond uit het aanbieden van diensten op het gebied van telefonie, messaging, data en collaborative work aan een netwerk van white-label distributiepartners. Hen 100% geautomatiseerde diensten aanbieden werd een voorrecht, en de enige beheersinterface was geboren: Sophia.

Naarmate de jaren verstrijken, diversifiëren de diensten en groeien de teams. Om expertise op te doen op het vlak van hosting en databack-up nam Sewan Navaho over, een specialist ter zake.

Tien jaar na oprichting wil Sewan de internationale ontwikkeling die in Spanje is begonnen, verderzetten en het bedrijfsmodel dat in veel andere landen succesvol is, exporteren.

Als Sewan vandaag markleider is, wil Sewan morgen de benchmark worden.

Kent u deze dienst al?
Voor meer details:
Technische fiche

Groei

Sewan, dat is:

- 135 miljoen euro omzet in 2020
- 30% van het personeel wordt ingezet voor onderzoek en ontwikkeling
- 6 opeenvolgende nominaties voor de Deloitte Fast 500
- Overname van Vozelia (Spanje), 3StarsNet (België) en 42One (Duitsland) in het kader van haar internationale ontwikkelingsstrategie
- Vozelia's doelstelling: groeien van 2 naar 20 miljoen euro omzet in 5 jaar.
- Een groot succesverhaal
- Een gemeenschap van enthousiastelingen
- Een jonge, ambitieuze en dynamischeonderneming

Deloitte beloont de snelst groeiende innovatieve bedrijven
62e van Frenchweb 2016 FW500
39e van Frenchweb 2017 FW500
Sewan staat op 28/120 van de IT distributie- en dienstenbedrijven 2018
Sewan is 26e op de FW500 Frenchweb 2018.
Sewan, bedrijf van de maand november in EDI
Genomineerd door Alliancy als een van de "100 digitale spelers om uw transformatie te ondersteunen".
Sewan is gecertificeerd Happy At Work 2020

Een 100% geautomatiseerd model: het verschil dat Sewan maakt

Sewan heeft zich in Frankrijk gevestigd met een zeer gedifferentieerd operatormodel. De operator vertrouwt op 100% automatisering van de diensten en een netwerk van white-label-distributeurs die een ongeëvenaarde nauwe relatie met bedrijven bieden.
Sewan biedt zijn partners de businesstool Sophia om alle diensten voor de beheerder en de eindgebruiker online te beheren. Ze genieten ook van een dedicated partnerzone, die rijk is aan marketing- en verkoopcontent.