12/06/2017

Hoe heeft de gemeente Rambervillers de kosten van haar telefonie verlaagd?

Probleemstelling:

- Financiëel: het beheer van het gedeelte voice was te duur bij de historische operator.
- Technisch: de telefonie-oplossingen van elke entiteit (Politie, Mediatheek, Crèche) werden onafhankelijk beheerd.
- Moeilijke bereikbaarheid van de historische operator. Het grote aantal tussenpersonen creëerde een onpersoonlijke relatie.
- Op het vlak van toegangsverbindingen: een probleem dat vergelijkbaar is met telefonie door de onafhankelijk beheerde servers.

Voorziene oplossing:

- Voice: case per case volgens de verschillende afdelingen, VGA of Voice-over-IP, afhankelijk van de geschiktheid en de budgettaire beperkingen. Overname van gedigitaliseerde lijnen.
- Toegangsverbinding: installatie van een VPN met SDSL-aansluitingen.

Sam Informatique is partner van Sewan. Het bedrijf staat KMO's, overheden en lokale overheden bij in het beheer van hun computer- en telefoonapparatuur.

Rambervilliers is een stad in de Vogezen met een zeer actief gemeentelijk leven en een grote behoefte aan telefonie.
Als klant van de gevestigde exploitant werd de gemeente geconfronteerd met prohibitieve kosten op het gebied van telefonie. De stemoplossingen werden immers door elke afdeling afzonderlijk beheerd, wat leidde tot hoge kosten en administratieve problemen (bv. facturatie) als gevolg van deze decentralisatie. Op advies van de stad Neufchâteau, een klant van SAM Informatique, nam Rambervilliers contact op met deze Sewan-partner om oplossingen te vinden.

Om de kosten te drukken en de productiviteit van de diensten te verbeteren, heeft SAM Informatique elke afdeling uitgerust met VGA of Voice-over-IP, rekening houdend met de budgettaire en geschiktheidsbeperkingen van elke dienst. Zo wordt het beheer van Rambervillers' telefonie gecentraliseerd en geoptimaliseerd om elke entiteit een aangepaste technologie aan te bieden.

Wat het deel van de toegangsverbinding betreft, was het probleem gelijkaardig: onafhankelijk beheer van elke afdeling. Sam Informatique heeft de gemeente daarom uitgerust met een VPN met Sewan SDSL-verbindingen en de Rambervilliers-servers worden gehost op een DataCenter dat eigendom is van Sam Informatique.
Naast de voordelen die verbonden zijn aan de technische expertise van Sam Informatique, werd de gemeente aangetrokken door een relatie die gebaseerd is op nabijheid met een lokale speler die volledig autonoom is dankzij Sophia: één enkele, 100% geautomatiseerde beheerinterface.

Resultaat: de stad Rambervillers geniet vandaag van oplossingen die eenvoudig te beheren en betrouwbaar zijn, en aan geöptimaliseerde kosten.

Neem contact op met een Sewan-expert

Bent u geïnteresseerd in deze producten? Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op, een Sewan-expert zal u zo snel mogelijk antwoorden. 

Neem contact op met een Sewan-expert

Bedankt voor uw bericht!

We zullen de nodige informatie verzamelen om u te antwoorden
en zeer snel contact met u opnemen.