02/11/2021

Partner Babbel Ep01 met Tchamba

Tchamba kwam ons bezoeken om deel te nemen aan de opnames van onze eerste Partner Babbel. Het doel van dit nieuwe programma is eenvoudig: onze partners komen naar onze Studio Paradis om hun verhaal te vertellen, een recente uitdaging, een klantcase of hun partnerschap met Sewan met u te delen. Het is hierbij de bedoeling hen regelmatig aan het woord te laten. Studio Paradis is dan tevens ter beschikking voor de creatie van op maat gemaakte white label video content.  

Voor onze allereerste aflevering hadden we het genoegen Sébastien Semaille te verwelkomen. Sébastien is oprichter en manager van Tchamba, een Sewan-partner van het eerste uur. Vandaag telt het bedrijf vier werknemers en heeft het een omzet van 1,2 miljoen euro. Tchamba is een aanbieder van internet en vaste telefonie en is onlangs begonnen met het aanbieden van mobiele oplossingen. Maar hoe kwam het Tchamba/Sewan partnerschap eigenlijk stand?

 

EEN BESLISSENDE VERGADERING

Voor Tchamba heeft zijn toetreding tot Sewan hem in staat gesteld grote problemen op te lossen die het bedrijf bedreigden: "In 2019 had onze provider enorme problemen en dreigde hij te worden afges neden. Dankzij Sewan konden wij oplossingen vinden voor alle problemen die wij tegenkwamen en deze migratie (internet en VoIP ) met groot succes uitvoeren," verklaart Sébastien.

Dankzij het Sophia-platform zijn de door Tchamba aangeboden access link-oplossingen, VoIP en mobiele pakketten zeer gemakkelijk te beheren, zowel wat de bestelling als de opvolging betreft. Een autonomie waar Sébastien blij mee is, ook al zijn de contacten met de teams van Sewan daardoor zeldzamer: "Het is de andere kant van de medaille", lacht Sébastien.

Het Tchamba recept? Een differentiërend aanbod voorstellen door producten te combineren en zo klantenbinding op te bouwen. Dit alles kan niet zonder de nauwe relatie met de klant, de prijs en de dienst na verkoop, dewelke de sterke punten van de onderneming zijn!

 

TCHAMBA & SEWAN : MEER DAN EEN PARTNERSCHAP

Dankzij de technische vaardigheden van de teams van Sewan en Tchamba is een wederzijdse vriendschap ontstaan: "Uit deze moeilijke momenten die wij samen hebben doorgebracht, is een grote vriendschap ontstaan, veel meer dan een eenvoudig partnerschap", onderstreept Sébastien . Een verklaring die onmiddellijk werd bevestigd door Thomas, CEO van Sewan België. In de loop der tijd is een sterke band ontstaan, zowel op het niveau van het management als op dat van de werknemers van de twee ondernemingen.

Als u meer wilt weten over de toekomstige ambities van Tchamba, bekijk dan zeker deze exclusieve aflevering van Partner Babbel: